Prešov sa v zápase roka v Bregenzi nechce utopiť v žltom mori

15.11.2007 Prešov

Bregenz 15. novembra (TASR) - Slovenských hádzanárskych šampiónov z Tatrana Prešov očakáva v piatok (20.15) zápas pravdy.
Elitný slovenský klub sa v Lige majstrov predstaví na palubovke A1 Bregenz v dueli, ktorý v oboch táboroch zhodne označujú za súboj roka.
V hre je veľa - okrem štandardných dvoch bodov do tabuľky ide predovšetkým o konečnú tretiu priečku a tým pádom aj postup do osemfinále Pohára víťazov pohárov. Ani jeden zo súperov po stredajšej remíze medzi španielskym Portlandom San Antoniom a dánskym GOG Svendborg TGI Gudme (29:29) už nemôže myslieť na pokračovanie v najprestížnejšej súťaži, tím, ktorý zakotví nakoniec na poslednej priečke sa však s pohárovou Európou rozlúči úplne.
Dôležitosť piatkového merania síl si v metropole spolkovej krajiny Vorarlbersko uvedomujú veľmi dobre a bregenzská Handballarena sa údajne premení na fanúšikovské more v klubovej \"žltej\" farbe. \"Vieme, čo nás čaká a sme pripravení na tlak zo strany súperových hráčov, fanúšikov i rozhodcov, \" tvrdil už po príchode do dejiska vystúpenia pre TASR tréner Prešova Martin Lipták a pokračoval: \"Čaká nás rozhodujúci zápas a čo sa týka pohárovej Európy najdôležitejší duel roka. Náš prvý zápas poznačila najmä v prvom polčase obojstranná nervozita, v druhom sme už jednoznačne dominovali. Toto stretnutie však bude z našej strany úplne o niečom inom. Postavíme ho na obrane a z nej chceme ísť do protiútokov. Ďalším prekvapením by pre domácich mohlo byť aj to, že na rozdiel od nášho štartu do súťaže sa predstaví aj Peter Tumidalský. Myslím si, že máme za sebou dobrý výkon proti Gudme, v tempe sme odohrali aj utorňajšiu predohrávku s Novými Zámkami a preto verím, že sa podarí uhrať tu výsledok, ktorý nás posunie ďalej. \"
V záverečnom kole privítajú zeleno-bieli hlavného favorita skupiny z Pamplony a Lipták si nerobí veľké oči. \"Treba zostať reálny a vieme, že chlieb sa bude lámať teraz. Teší ma, že nastúpime v plnej sile, hoci Radčenka trochu momentálne brzdí zapálený sedací nerv a Michal Urban si natiahol achilovku, \" dodal Lipták.
Postupová matematika velí Prešovčanom minimálne bodovať, akúkoľvek šancu stratia už v piatok, ak prehrajú o viac ako päť gólov (prvý vzájomný zápas 31:26). S rovnakým odhodlaním idú do zápasu aj domáci, navyše už trinásť rokov sa žiadnemu rakúskemu družstvu nepodarilo umiestniť v Lige majstrov na 3. priečke. \"Každý, komu čo len trochu záleží na hádzanej vo Vorarlbersku, musí v piatok prísť do haly. Potrebujeme každého jedného fanúšika, dopredu nás musí tlačiť žlté more, \" vyzýval kapitán Bregenzu Gregor Günther, ktorý je súčasťou rarity Ligy majstrov - bratského tria v rovnakom drese. \"Len zriedkakedy hráme také dôležité stretnutia, ako bude v piatok, \" zdôraznil Günther.

Tabuľka D-skupiny LM:
1. San Antonio 5 3 2 0 168:141 8
2. Svendborg 5 2 2 1 163:152 6
-------------------------------------------
3. Bregenz 4 1 0 3 113:128 2
4. Prešov 4 1 0 3 123:146 2

Zostávajúci program D-skupiny:
piatok, 16. novembra: A1 Bregenz - Tatran Prešov (20.15)
sobota, 24. novembra: Tatran Prešov - Portland San Antonio (17.30)
nedeľa, 25. novembra: GOG Svendborg TGI Gudme - A1 Bregenz (15.50)
 

Vyberte región